Over Martendo Stoelen

Martendo Stoelen

Martendo Stoelen is gespecialiseerd in stoelen voor voertuigen en werkplekken. Onze slogan is dan ook: Wij leveren voor ieder voertuig en elke werkplek de juiste stoel!
In de meeste voertuigen zit natuurlijk al een stoel, maar toch wordt er vaak voor gekozen deze te vervangen voor een andere stoel, meestal omdat de trekker of bouwmachine langer meegaat dan de stoel, ofwel doordat er andere eisen aan de stoel worden gesteld.
Ons team bestaat uit een aantal enthousiaste medewerkers, zowel in binnendienst als in de buitendienst. Wij komen door geheel Nederland en een groot deel van België bij u langs met onze demonstratiewagens. Deze auto's zijn een soort rijdende showroom voor de voertuigstoelen. U kunt proefzitten en direct het verschil ervaren tussen de verschillende modellen stoelen. In de wagens van de vertegenwoordigers vindt u tractorstoelen, heftruckstoelen, bouwmachinestoelen en vrachtwagenstoelen. Ook hebben zij diverse onderdelen, zoals hoofdsteunen, armleuningen en kussensets bij. Zit de juiste stoel voor u of uw klanten er niet bij in de bus? Geen probleem, vanuit ons magazijn in Rijen kunnen wij vrijwel het complete pakket direct leveren.
De vertegenwoordigers hebben enkel voertuigstoelen bij zich, maar wij hebben natuurlijk ook een groot assortiment werkstoelen! Voor veel mensen is de stoel de plek waar ze de meeste uren van hun werkdag doorbrengen, dus het is erg belangrijk dat deze werkstoel aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Wij leveren vrijwel het gehele assortiment werkstoelen: bureaustoelen, ESD-stoelen, cleanroomstoelen, laboratoriumstoelen, medische stoelen, etc.... Wilt u komen proefzitten bij ons in Rijen? Dat kan, wij hebben veel soorten werkstoelen op voorraad in onze showroom. De showroom kan op afspraak worden bezocht van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.Geschiedenis Martendo Stoelen
Eigenaren Joost Martens en Brigitte Schelle begonnen in 2001, toen nog vanuit hun huis. Inmiddels is het huwelijk beëindigd, maar gaat de samenwerking bij Martendo Stoelen gewoon door. Joost ging met een als showroom ingerichte bestelbus de bedrijven langs, deed de inkoop, reparaties en magazijnwerk. Brigitte verzorgde de administratie, bouwde de website en zorgde voor de verzending en goederenontvangst.
Het bedrijf groeide vanaf het begin af aan sterk, binnen een paar maanden was een grotere opslagruimte nodig. Binnen een paar jaar werden de eerste personeelsleden aangenomen, voor de verkoop en voor het magazijn. De verkoop nam toe en daarmee ook de voorraad. Opnieuw werd de opslagruimte te klein en er werd een groter bedrijfspand gezocht. Martendo Stoelen streek neer op Industrieterrein De Haansberg in het Brabantse Rijen en is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bedrijf met een leuk en enthousiast team! Als importeur van de merken KAB Seating, COBO en STAR en dealer van Grammer, ISRI, Recaro, Bimos en Score biedt Martendo Stoelen een ruim assortiment stoelen en onderdelen voor voertuigen en werkplekken aan.
Met het systeem van de showroom in de bestelbus werken we nu nog steeds. De auto's zijn mobiele showrooms, waarmee we op locatie bij de klant de mogelijkheden van verschillende stoelen kunnen demonstreren. Je kunt in de bus proefzitten, zelf kijken wat je nodig hebt en verschillende stoelen uitproberen. Voor vrijwel elke werkplek geldt dat de medewerker het grootste deel van zijn tijd op een stoel doorbrengt. Daarom is investeren in een goede stoel geen overbodige luxe.

De naam Martendo staat voor Martens en dochters. Oudste dochter Iris is sinds 2018 bij de zaak betrokken en doet de naam van het bedrijf eer aan.

Op zoek naar een nieuwe stoel? Dan ben je bij Martendo Stoelen aan het juiste adres!
Al sinds 2001 dé specialist in stoelen voor alle voertuigen en werkplekken.